Van knoop naar knop

Schouwen-Duiveland is onmiskenbaar Zeeuws: polders, boerenland, duinen, kust, zee en delta, stadjes, dorpen, havens en haventjes, campings en vakantieresorts. Een regio met twee gezichten. Schouwen-Duiveland: onderbevolking-overbevolking staan in een spanningsveld. Vakantieparken groeien en op de dorpen sluiten scholen en winkels.

De grens

Fotoreportage de grens volgde al snel na het project Krot of Kans van CBK Zeeland. De grensstreek Zeeland-België is een bijzonder boeiend gebied. Het standpunt, voor zover dat lukte, was om vanuit Nederland kijkend in de richting van België en, om de grens te benadrukken, meestal een grenspaal als ijkpunt.

Crisis! voor de lens

De tentoonstelling Crisis! in de Kunsthal Rotterdam gaf een actueel en gevarieerd beeld van de (economische) crisis in Nederland (een groepstentoonstelling met werk van twaalf Nederlandse fotografen).
Via het prikbord van Zeelandnet en via Marktplaats kwam ik in contact met mensen die spullen te koop aanboden, wilden weggeven of ruilen. Zowel de verkopers/gevers als de kopers/ontvangers heb ik geportretteerd samen met spullen. Rode draad: ‘wat overbodig is voor de één, kan weer heel bruikbaar en waardevol zijn voor de ander’.

Scouting Lutemgroep

De zeeverkenners in het clubhuis, op het water en aan de kant. Zonder de inspanning van vrijwilligers kan deze groep en zovele andere vrijetijdsclubs niet bestaan. Een fotoreportage in opdracht van Stichting Welzijn Middelburg.